Hvad er stilhed?

Stilhed er ikke bare en ydre ting, såsom fravær af støj. Det er den indre oplevelse, som opstår, når man i et øjeblik ikke længere er identisk med det, man oplever ...

Stilhed er ikke bare en ydre ting, såsom fravær af støj. Det er den indre oplevelse, som opstår, når man i et øjeblik ikke længere er identisk med det, man oplever.

Vi tror jo, at vores tanker og følelser er en del af os, at de siger noget om, hvem vi er. Men de siger kun noget om vores personlighed, og den har faktisk ikke noget at gøre med den, vi virkelig er. Så at blive stille betyder, at man kan skifte fra det bevidstheds-lag, der indeholder vores ”Jeg”, til det niveau, hvor vi virkelig er.

Og dette skift er først muligt, når vi helt har gennemarbejdet og gennemlyst vores personlighed, så den ikke længere skygger for vores virkelige identitet. Når vi ikke længere er interesserede i vores personligheds tanker og følelser, dens projekter og håb om forbedringer, så sker skiftet til stilhed af sig selv.

Så stilhed handler om bevidsthed. Du skal kende dig selv helt og fuldstændigt. Når du har bevidstgjort din selvopfattelse og de ukendte sider af dig selv, så opdager du, at du er mere end den person, du hidtil har identificeret dig med. Du er ren bevidsthed. Og det er en uendelig fredfyldt væren.