Sluk for jeget

Man kan undrende spørge sig selv, hvorfor vi igen og igen oplever at kæmpe med de samme problemer, de samme følelser, de samme tanker ...

Man kan undrende spørge sig selv, hvorfor vi igen og igen oplever at kæmpe med de samme problemer, de samme følelser, de samme tanker. Man skulle tro, at man på et tidspunkt fik nok af at have det på en måde, som tilmed ikke er særlig rar. Hvem kender ikke til tristhed, frygt, bekymringer, utilfredshed og så videre? Hvorfor bliver vi dog ved med at have disse oplevelser?

Svaret er meget overraskende det enkle: Fordi vi tror på dem. Man kan kun blive deprimeret eller angst, hvis man tror på, at det kan være sandt. Og hvorfor tror vi så på det? Og svaret er igen enkelt: Fordi man faktisk føler, at man er deprimeret eller bange, altså må det være sandt. Men her glemmer vi at tage højde for, hvem det er, der overbeviser os om, hvordan vi har det. Og her bliver det kompliceret.

Den del af os, der sørger for, at vi har de samme oplevelser igen og igen er Jeget. Jeget er en konstruktion, som fortæller os en historie om os selv, og det er det meget dygtig til. Det bruger alle midler for at få vores opmærksomhed fokuseret på lige den oplevelse, det gerne vil have, at vi skal købe. Jeget fungerer ligesom reklamebranchen eller filmindustrien, hvor alle tricks benyttes for at få os til at tro på budskabet eller historien. Man bliver manipuleret til at tro, at det, man oplever, er virkeligt, og er man først suget ind i illusionen, er man solgt.

Det kræver stor opmærksomhed og bevidsthed at gennemskue Jegets illusionsnummer. Men ligesom man med tiden bliver dødtræt af reklamer og vender ryggen til dem, og ligesom man hurtigt slukker for dårlige film, på samme måde kan man lære at slukke for Jeget.

Hvis det, du lader køre gennem dit sind, er af dårlig kvalitet, så sluk for det! Lad være med at dyrke negativitet, som om det er sandt. For så gør du det sandt. Brug i stedet de ubehagelige tilstande til at finde ud af, hvem du virkelig er.