Hvem er du?

Hvem er du? Svaret på det spørgsmål er meget enkelt: Du er summen af de valg, du har truffet ...

Hvem er du? Svaret på det spørgsmål er meget enkelt: Du er summen af de valg, du har truffet.

Der er en klar overensstemmelse mellem de valg, vi dagligt foretager, og den person vi fremstår som. Det er bare ikke noget, vi er særlig opmærksomme på. Vi tror, at vi kan slippe af sted med både det ene og det andet, uden at nogen opdager det, eller at det får konsekvenser for os. Men selvfølgelig har alt, hvad vi gør eller ikke gør, føler eller tænker, betydning for, hvem vi er.

Og det har det, fordi der altid er en grund til, at vi handler, som vi gør. Og den er ikke tilfældig. Den er bygget på vores motiver og vores overbevisning om, hvad der er vigtigt for os og rigtigt at gøre. Og det kan unægtelig være meget forskelligt fra menneske til menneske. Det spænder lige fra den yderste selvoptagethed til den smukkeste næstekærlighed. Og vi træffer dagligt masser af valg med hensyn til, hvor på skalaen vi ønsker at befinde os.

Og disse valg kendetegner os, som den vi er. Vi udstråler dem og andre reagerer på dem. Det er åbenlyst for enhver, hvad vi står inde for og tror på. Også selvom vi ikke selv er klar over det. For vores valg er mere dybtgående, end vi tror. Vi er summen af de valg, vi har truffet, også selvom vi aldrig selv har gjort os klart, hvorfor vi traf dem, og hvad de gik ud på.

Med denne viden in mente er det indlysende, at det er en god ide at tænke sig om, når man træffer sine valg. Hvem vil man gerne være?