Stress

Hvorfor stresser vi rundt? Hvorfor har vi så travlt, at vi hele tiden føler os presset ...

Hvorfor stresser vi rundt? Hvorfor har vi så travlt, at vi hele tiden føler os presset? De fleste vil vel svare, at det er de nødt til for at nå det hele. Opgaverne og problemerne tårner sig op, og der er altid noget, der skal gøres. Sandt nok, men er det nu også nødvendigt alt sammen? Hvorfor har de fleste fået bygget en hverdag op, hvor de konstant er i gang med et eller andet uopsætteligt?

For at finde et ærligt svar, kunne man en dag prøve netop ikke at have noget at tage sig til. Ingen planer eller aftaler, ingen opgaver eller arbejde. Bare slappe fuldstændig af en hel dag uden at have gang i noget som helst. Og så mærke efter, hvordan man har det med det. Efter et par timer uden gøremål, vil de fleste begynde at mærke uro, utilfredshed, rastløshed, træthed og så videre. Ubehagelige følelser, som man ikke har lyst til at være i eller udforske nærmere. Så højst sandsynligt finder man på noget at give sig til.

Vores stressede hverdag, som vi ofte beklager os over, dækker i virkeligheden over vores manglende mod til at slappe af. Vi tør simpelthen ikke være stille, for så dukker alt det op, vi ikke har lyst til at tænke nærmere over.