Befrielse

Der er den, man virkelig er, og så er der den, man tror, man er.

Befrielse af Lisbeth og Henrik Schneider, Books on Demand, 2014


Det er en vigtig iagttagelse, at vores liv dybest set er en gentagelse. Det kan måske se ud som om, der sker noget nyt, men i virkeligheden er det bare mere af det samme. De samme følelser, tanker og stemninger.

Det skyldes, at det, vi oplever som værende os, er en forestilling bestående af en række fastlåste karaktertræk. De ændrer sig ikke, og man kan ikke lave om på dem. Men man kan noget andet. Man kan blive klar over, hvordan de ser ud, og at det, man oplever som sit liv, blot er en gentagelse af disse karaktertræk. Faktisk er det ens personlighed, der lever ens liv, ikke en selv.

Vi tror, at vores tanker og følelser siger noget om, hvem vi er. Men de siger kun noget om vores personlighed. Så når man er blevet bevidst om den, opdager man, at man er mere end den person, man hidtil har identificeret sig med.

Du er den, der kan iagttage din personlighed. Det kaldes bevidsthed og er en lysende klar oplevelse af glæde. Det er den indre oplevelse, der opstår, når man ikke længere er interesseret i personlighedens tanker og følelser, dens projekter og håb om forbedringer. Så skygger personligheden ikke længere for vores virkelige identitet, og så kan vi endelig mærke, hvem vi dybest set er. Vi er ren bevidsthed, en tilstand af fredfyldt væren.

Det er en befrielse uden lige at opdage, at det, man oplevede som sit liv, bare var en historie, man var optaget af. Endelig kan man give slip på den og leve sit liv i glæde.

Det er denne befrielse, bogen Befrielse handler om.

Du kan se et udsnit af bogen på Google Bøger.

Du kan købe Befrielse her.